Ταυτότητα Εταιρείας

Τα αδέλφια Αναστάσιος και Κωνσταντίνος Κόρακας γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Μυτιλήνη ,το 1988 κατέφυγαν στην Αθήνα για σπουδές . Ο Κωνσταντίνος Κόρακας στο Εθνικό Μέστόβιο Πολυτεχνείο και ο Αναστάσιος Κόρακας στην ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ μηχανολόγοι και οι δύο. Από 1990 παράλληλα με τις σπουδές τους ασχολήθηκαν με τις βελτιώσεις αυτοκινήτων καθώς και με αγώνες ράλι απ’οπου έχουν κατακτήσει πολλά Πανελλήνια πρωταθλήματα.Το 1994 συμμετείχαν με πολύ μεγάλη επιτυχία σ’ένα πρόγραμμα του Ε.Μ.Π και του Πολυτεχνείου Πατρών που αφορούσε την μετατροπή συμβατικού αυτοκινήτου στο 1ο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα(Fiat Fiorino).

Το 1998 επέστρεψαν στην Μυτιλήνη όπου δημιουργήσανε την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Mercedes-ford και ένα υπερσύγχρονο συνεργείο αυτοκινήτων.

Ήδη η εταιρία Αφοί Ν. Κόρακα Α.Ε. έχει διερευνήσει ενδελεχώς τα υπάρχουσα βιο καύσιμα σε συνεργασία πάντα με το Ε.Μ.Π.. Έχουν δοκιμασθεί όλα σχεδόν τα pellets από ξύλο, που υπάρχουν στην αγορά προκειμένου να προμηθεύει τους πελάτες της με την καλύτερη κατά το δυνατόν καύσιμη ύλη όσο αφορά στην απόδοση και στην οικονομία, λαμβανομένων βέβαια υπόψη των εξατομικευμένων αναγκών του κάθε πελάτη.

Οι προσπάθειες όμως της εταιρίας δεν σταματούν εδώ. Έχοντας ως γνώμονα και τη συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε συνδυασμό με την εφαρμογή των οικονομικότερων και ταυτόχρονα ποιοτικότερων λύσεων, θελήσαμε να αναπτύξουμε έναν καυστήρα που θα καίει αποδεδειγμένα και ….. αξιόπιστα βίο καύσιμα τα οποία μπορούν να παραχθούν στο νησί μας, όπως αυτά από τα υποπροϊόντα των 11.000.000 περίπου ελαιοδέντρων που υπάρχουν.

Το ζητούμενο ήταν ένας καυτήρας ικανός να προσαρμοσθεί εύκολα σε οποιοδήποτε λέβητα και να μπορεί να καίει αξιόπιστα και με απόλυτη ασφάλεια τόσο πυρήνα, πυρηνόξυλο (κουκούτσι) ή olive pellet, όσο και wood pellet. Διασφαλίζοντας πάντοτε μεγάλη ικανότητα απόδοσης με ελάχιστα όμως κατάλοιπα και μηδενικές εμπλοκές

Ύστερα από πολλές δοκιμές στους καυτήρες που κυκλοφορούν στη αγορά κανένας δεν αποδείχθηκε ικανός να ανταποκριθεί επαρκώς στις προαναφερόμενες προδιαγραφές απόδοσης, ασφαλείας και οικονομίας.

Για το λόγο αυτό μετατρέψαμε έναν υπερσύχρονο καυστήρα, τελευταίας γενιάς και υψηλοτάτων προδιαγραφών ρωσικής τεχνολογίας ώστε να πληροί απόλυτα τα υψηλά standards που είχαμε θέσει σε συνεργασία με τον κατασκευαστή

1. Απόλυτη ασφάλεια
2. Αξιόπιστη καύση όλων των παραπάνω υλικών. (πυρήνα, πυρηνόξυλο, wood pellet )
3. Μεγάλο βαθμό απόδοσης, έχει την δυνατότητα να φτάσει και το 99%
4. Ελαχιστοποίηση καταλοίπων άρα και μεγιστοποίηση διαστημάτων καθαρισμού
5. Ελαχιστοποίηση κάπνας και ρύπων
6. Ελαχιστοποίηση πιθανότητας εμπλοκής ανεξάρτητα από τα διαστήματα καθαρισμού.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την εταιρία ΕΠ.ΥΠ.ΕΛ. ΑΒΕΕ (Επεξεργασία Υποπροϊόντων Ελιάς) και προσωπικά τους κους Εμμανουήλ Τζανέτος και Νεοκλή Δεσποτέλη, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ατελείωτες ώρες δοκιμών, τοποθετώντας τους καυστήρες μας, στις εγκαταστάσεις τους, χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα καύσιμα και παρέχοντας σε εμάς όλη την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα.

Μετά το πέρας των εξαντλητικών δοκιμών και των απολύτως ικανοποιητικών αποτελεσμάτων οι πρώτοι καυστήρες τοποθετήθηκαν σε σπίτια.

Από το 2011 έως και σήμερα, έχουν τοποθετηθεί από την εταιρεία μας πάνω από 250 λέβητες με καύσιμο κουκούτσι ελιάς σε σπίτια, ξενοδοχεία, γηροκομεία, αρτοποιεία ακόμα και σε σχολεία.